Weles Machinefabriek
Weles machinefabriek - 45 jaar actief
Weles Machinefabriek is in 1972 als eenmanszaak opgericht door de heer Hennie Lesscher.
In het centrum van Almelo is hij gestart met enkele conventionele draai- en freesbanken.
De bedrijfsactiviteiten zijn in 1986 verplaatst naar de rand van Almelo. Dit is de huidige vestiging op het industrieterrein aan de Beatrix de Rijkweg. Aansluitend zijn ook de eerste CNC-gestuurde draaibanken aangeschaft.
Door de trend naar meer specialisatie in toelevering en machinebouw heeft Weles bewust gekozen voor groter draaiwerk. Maar ook het kleinere draaiwerk is geschikt voor de Weles-bewerkingsmachines.
Momenteel beschikt Weles over een modern machinepark met vijf CNC-gestuurde draaibanken. Een 8-tal goed opgeleide en gemotiveerde collega’s besteden dagelijks hun aandacht aan de bewerking van diverse producten.
Op 1 juni 2008 is Mark Lesscher – als zoon van de oprichter – toegetreden tot het bedrijf.  Mark heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf.
Toekomst
Weles streeft naar langdurige klantrelaties met opdrachtgevers in de machine- en apparatenbouw. In dergelijke partnerships worden er lange termijn afspraken gemaakt over planning, levering en – indien gewenst – ook voorraadposities van herhalingsopdrachten. Informatietechnologie gaat hierin een belangrijke rol spelen teneinde de operationele inkoop bij OEM-bedrijven te ondersteunen met actuele statusinformatie. Met deze adequate informatieoverdracht gekoppeld aan betrouwbare levering, willen wij het concurrentievermogen van onze klanten versterken.
Heeft u een concrete suggesties of interesse in een verdere kennismaking? Wij horen het graag!